Paramaribo
Door: Wilma
Blijf op de hoogte en volg Jan
26 Januari 2015 | Suriname, Paramaribo
Na een voorspoedige vlucht zijn we goed aangekomen in Paramaribo.
Ons onderkomen, guesthouse Oasis, is echt een geweldige plek! Zeer vriendelijke eigenaresse en personeel, mooie ruime schone kamers. Zeer rustig gelegen in het centrum van Paramaribo. Je waant je helemaal niet in een hoofdstad, het lijkt meer op een heel groot dorp. We slapen hier prima en als we 's morgens wakker worden zingen de vele vogels al uit volle borst. Niet te vergelijken met de hectiek in de Aziatische steden. Afgezien van enkele drukke doorgaande wegen is hier weinig verkeer, wat er rijdt zijn voornamelijk luxe auto's en nauwelijks brommertjes, scootertjes of fietsers. We hebben al aardig wat rondgedoold door de stad, overdekte markten bezocht (altijd heel erg leuk), winkelstraten bekeken en de vele oude al dan niet gerestaureerde houten koloniale huizen/panden bewonderd. Fort Zeelandia stamt ook uit de koloniale tijd en de rondleiding die we daar hebben gehad was zeer boeiend. Overal zijn restaurantjes en eettentjes want de vriendelijke behulpzame Surinamers houden erg van eten. Dat is dus genieten van de uitgebreide Surinaamse keuken want, zoals jullie weten, kent het land vele bevolkingsgroepen en die leven allemaal vredig naast elkaar.
Het land is zeer dun bevolkt, ruim 500.000 mensen en meesten wonen in of rond de hoofdstad. Zeker zo'n zelfde aantal woont in Nederland.
De gelegenheden en tourtjes speciaal voor toeristen zijn behoorlijk aan de prijs en daar hebben we echt onze weg in moeten vinden. We hadden al snel besloten om boodschappen te kopen om zelf ons ontbijt en een broodmaaltijd te kunnen verzorgen. In ons guesthouse is een grote keuken met alles erop en eraan dus zo besparen we al veel geld.
Rondreizen in de zin van a naar b naar c enz. is niet echt mogelijk want je moet steeds weer terug naar Paramaribo. We hebben dan ook een goede planning gemaakt voor de tijd hier, al verschillende tourtjes geboekt en voor de laatste twee weken een gedeelte van een huis in een rustige wijk van Paramaribo gehuurd. Ook al zouden we niet alle nachten daar verblijven dan is het nog veel goedkoper dan alle dagen in een hotel of guesthouse.
We zitten in de kleine regentijd maar tot nu toe valt dat erg mee. Het is niet al te heet, niet zo klam en de meeste dagen staat er een heerlijke bries van zee.
We voelen ons goed en hebben het prima naar ons zin!
26 Januari 2015 - 18:56
Roely:
Hoi Wilma en Jan,
Leuk om te lezen wat jullie zoal beleven daar. Ik hoop dat jullie veel leuke uitstapjes gaan maken daar. Staat een tocht naar de jungle ook op het programma?
Hier gaat alles prima. Het weer is heerlijk en we vermaken ons prima met Sanne en Boef ( en omgekeerd). Het zijn een stelletje lekkere knuffels.
Groetjes, Roely en Maarten
26 Januari 2015 - 19:09
Bonne/ina:
Ik zeg lekker lekker !!! fijne vakantie en het is altijd leuk om jullie verslagen te lezen.
Hier vies en druilerig weer.
Groetjes uit lelystad ! xxx -
26 Januari 2015 - 19:16
Bert:
Klinkt goed een fijne relax vakantie en toch in een stukje Nederland;-)
Genieten jan en wilma -
26 Januari 2015 - 19:26
Leo En Marlene:
Leo en marlene,
Wij vinden het prachtig ,dat jullie het zo naar je zin hebt.
Wij zijn blij als wij jullie weer zien in september.
Geboekt van 15 september tot 29 september.
Gaan we dan samen eten??
Geniet van elke dag.
Groetjes Leo en Marlene -
26 Januari 2015 - 19:45
Jacq:
Nou dit klinkt al weer goed zeg!! Heel veel plezier!! X -
26 Januari 2015 - 19:51
Helma Van Der Klei:
Leuk om jullie te volgen, al blijft het in een vast gebied. Het weer is in ieder geval beter dan hier. Geniet ervan en tot horen. Groeten van Gerard en Helma. -
26 Januari 2015 - 20:24
Fam. Bruggenkamp:
Hoi Jan en Wilma
Leuk jullie eerste ervaringen te lezen. Helemaal nu we vandaag Tina haar ticket hebben geboekt! We zijn vanmorgen eerst naar Hoogeveen gereden voor de laatste prikken en daarna door naar het reisbureau. Ze vertrekt maandag 16 febr. rond de middag en komt om 16.50 uur (lokale tijd) aan in Paramaribo.(KL 0713) Dus zoals het nu lijkt kunnen jullie volgens mij elkaar nog ontmoeten? Morgen haalt ze samen met Jarno haar visum in A'dam. Het komt nu echt dichtbij. Ze heeft er veel zin in.
Veel plezier verder en we zien uit naar jullie volgende verslag.
27 Januari 2015 - 03:54
Richard:
Hee Jan en Wilma,
Wat gaaf weer. Lijkt me erg leuk en relaxed daar. Ja het zijn wel andere prijzen dan in Azië. Toen ik daar met Willem aan het varen was in het Caribisch gebied waren de prijzen al erg hoog. Maar jammer want anders hadden we lekker een biertje kunnen pakken in Azië.
Ik heb nu even vrij maar vlieg morgen naar Saigon en dan begint het feest weer! Veel plezier daar.
Groeten uit Thailand. -
27 Januari 2015 - 08:43
An Janssens:
Hey Wilma en Jan!
Een volgend avontuur dus, super!!!! Jammer dat we er niet kunnen bij zijn deze keer ;-)...
Geniet er volop van! Wij volgen jullie op de voet...
Heel veel lieve groeten uit België!
An & Tom -
27 Januari 2015 - 09:20
Eep:
Moi Vakantie gangers
Een nieuw avontuur ga er van genieten.
Jullie vallen wel op met die bleke koppies ha ha
Gr. Eep -
27 Januari 2015 - 10:52
Joke Kellerman:
Ha lieve schatten,
Wat heerlijk dat jullie weer op reis zijn. Die mooie plekjes , genieten van de lokale lekkernijen en vooral genieten van elkaar.
Heel veel liefs van Bart en Joke -
27 Januari 2015 - 16:17
Bert En Xandra:
Ha Jan en Wilma,
Jullie krijgen wat jullie wensten, een hele andere wereld, de West.
Leuk dat er dan weer zoveel nieuws te beleven is.
Bij ons is er een razende wind opgestoken. We zitten met een mok thee voor de kachel.
Maar wel na een prachtige wandeling. Dus genoeg 'buiten' voor vandaag.
Geniet saampjes!
Liefs, Bert en Xandra
27 Januari 2015 - 16:48
Lida:
Hoi Wilma en Jan
Leuk om jullie reisverslagen weer te lezen. Het zal zeker een heel andere wereld zijn dan Azië. Het is ook voornamelijk oerwoud denk ik. Wens jullie heel veel plezier.
Lieve groet, Lida
27 Januari 2015 - 18:37
Martin:
Hééé Wilma en Jan,
Nou jullie zijn op de plaats van bestemming aangekomen, mooi man.
Ben erg benieuwd wat jullie nu weer in de aanbieding hebben, land, natuur,
de bevolking het levens klimaat en niet te vergeten de foto's !!
Jullie zullen mij zeker wel weer gaan verrassen. Veel plezier daar. Ga morgen zelf voor een week naar het zuiden.
Groetjes Martin.
28 Januari 2015 - 10:17
Eleonora:
Hoi Wilma en Jan,
Veel plezier in Suriname.
Geniet maar lekker!
Ik volg jullie verslagen, in een regenachtige Nederland.
Liefs,
Eleonora -
28 Januari 2015 - 12:19
Elma:
Lieve Jan en Wilma,
Fijn dat jullie je goed voelen, lekker kunnen slapen daar en je draai al een beetje hebben gevonden. Het is weer leuk om jullie verhalen te lezen. Wij zijn het afgelopen weekend in Limburg geweest. Dat stukje Nederland had Komeng nog niet gezien.
Liefs van Komeng en Elma. -
28 Januari 2015 - 22:02
Rob En Mieke.:
Hallo Jan en Wilma,
Het lijkt net gisteren dat we jullie laatste reisverslag hebben gelezen, zo snel gaat de tijd.
Fijn dat jullie het naar de zin hebben en zoals we begrijpen jullie plek in Paramaribo gevonden hebben.
We zien uit naar de volgende reisverslagen.
Liefs van Rob en Mieke.
P.S.
Het heeft negen dagen langer geduurd dan de bedoeling was maar op 19 januari zijn we opa en oma
geworden van een wolk van een kleindochter.