Gili Air - Reisverslag uit Gili Air, Indonesië van Jan Wilma - WaarBenJij.nu Gili Air - Reisverslag uit Gili Air, Indonesië van Jan Wilma - WaarBenJij.nu

Gili Air

Door: Wilma

Blijf op de hoogte en volg Jan

05 Januari 2014 | Indonesië, Gili Air

Hallo allemaal!

Twee jaar geleden waren e ook met Elma op Gili Air en wie had ooit kunnen bedenken dat iemand van hier haar aan de haak zou slaan. En nog steeds zijn Komeng en Elma heel gelukkig samen. De reis naar Gili Air vanaf Bali verliep met veel vertragingen maar we zijn er gekomen. Op 31 december hebben we van de uit Nederland meegenomen oliebollenmix en rozijnen oliebollen gebakken achter het huisje van Komeng. Ze waren heel goed gelukt en ook de plaatselijke bevolking smulde er lekker van. 's Avonds was het een drukte van belang bij alle eettentjes en barretjes langs het strand en wij gingen met z'n vieren plus een oom en vriend van Komeng naar een groot strandfeest waar volop gedanst werd op zeer luide muziek. Het was een beetje onduidelijk wanneer het precies twaalf uur was want vlak daarvoor werd al veel vuurwerk afgeschoten. Na een half uur hielden wij het voor gezien maar Komeng wilde graag met Elma de zonsopgang zien. Dus toen wij oudjes uit bed kwamen gingen zij er pas in.
Al snel besloten we om ons verblijf hier met vier dagen te verlengen. Ons onderkomen hier is heel erg leuk (Si Pitung Village), allemaal bungalows rond een zwembad. De dagen vliegen voorbij en we vermaken ons prima, we doen het voornamelijk rustig aan. Beetje eten, zwemmen, snorkelen, kletsen, wandelen, lezen enz. Het weer is wisselend maar niet zo benauwd als de vorige keer toen we hier waren. Bijna dagelijks valt er regen, veel of weinig. Gisteren was het echt heel erg, een ware wolkbreuk, binnen no time stond de tuin blank en het zwembad stroomde over. Vandaag hadden we als compensatie een hele mooi dag en hebben we veel gesnorkeld. Helaas is het water niet zo helder als twee jaar geleden, heeft te maken met regen en stroming.
Overmorgen gaan we Naar Lombok. Accu bijna leeg...

Liefs van ons 4.

• 05 Januari 2014 - 18:59

Francis En Ruud:

Leuk verslag. Fijne reis verder.

• 05 Januari 2014 - 19:08

Abko En Klaudia:

Allemaal een gelukkig, voorspoedig 2014 !! We wensen jullie een fijne backpacktijd en verheugen ons weer op jullie verslagen.

Gr. Abko en Klaudia

• 06 Januari 2014 - 13:00

Martin:

Heeé Wilma en Jan,

Voor iedereen een gelukkig en gezond 2014.
    Leuk en smakelijk idee om het jaar te beginnen met oliebollen !
    Is er nog iets merkbaar van de vulkaan uitbarsting in Indonesië?
    Groetjes aan ieder.